חיסכון לכל ילד: תכנית הדגל של משרד האוצר והביטוח הלאומי

חיסכון לכל ילד - תוכנית שאפתנית של משרד האוצר המבטיחה חיסכון לכל ילד במדינת ישראל. כיצד ניתן להפיק ממנה את המירב ולהשקיע יותר? לחצו לפרטים
חיסכון לכל ילד: תכנית הדגל של משרד האוצר והביטוח הלאומי

בינואר 2017 במסגרת תכנית משותפת בין משרד האוצר לביטוח הלאומי נפתחה תוכנית חיסכון לכל ילד הזכאי לקצבת ילדים. למעשה בתוכנית המדינה מפקידה לכל ילד 50 שקלים לילד כל חודש עד הגיעו לגיל 18. בהנחה ולא ימשוך את הכסף עד גיל 21 יקבל מענק נוסף של כ-500 שקלים מהמדינה. ה-50 שקלים מגיעים יחד עם קצבת הילדים החודשית המשולמת עבור הילד, כמו כן יש אפשרות לנהל את הכספים בשני אפיקים מרכזיים – בנק, או לחילופי קופת גמל כאשר החיסכון יהיה על שמו. למרות שהתוכנית הושקעה בינואר 2017, תכנית החיסכון מפקידה כספים רטרואקטיבית ממאי 2015.  

להכפיל את הכסף: הכל בידיים שלכם

כמו שכבר הצלחתם להבין, משרד האוצר יחד עם הביטוח הלאומי מפקידים לכל אחד מילדכם אשר נמצאים מתחת לגיל 18 כ-50 שקלים. יחד עם זאת, יש לכם אפשרות להגדיל את סכום החיסכון יחד עם סכום זעום של 50 שקלים אותו תוכלו להוסיף באופן אוטומטי לחיסכון מקצבת הילדים אשר משולמת לכם. באמצעות העברת כ-50 שקלים מקצבת הילדים המשולמת לכם תוכלו להפוך את החיסכון של הילד ל – 100 שקלים בחודש ולהבטיח שיעמוד לרשותו סכום של לפחות כ – 20 אלף ש"ח. קיימים כיום מספר אפיקי חיסכון שלאורך שנים יכולים להפוך את ה20,000 לסכום כסף הרבה יותר גדול, כמובן שברמות סיכון משתנות.  

חיסכון לכל ילד: איפה אנו מנהלים את החיסכון?

למעשה, הבחירה היא לגמרי בידיים שלכם מתוך רשימה ארוכה במיוחד של קופות גמל ובנקים שונים. כאשר ישנם מספר הבדלים בין אופי החיסכון בבנק לקופת גמל. קופת גמל להשקעה – כאשר אנחנו מדברים על ניהול החיסכון בקופת גמל להשקעה אנו מדברים על חיסכון במסלול השקעה אשר אותו נבחר מראש, הכספים יושקעו בשוק ההון בהתאם למדיניות המסלול שנבחר. כך במשך השנים יוכל הילד להנות מתשואה אשר תושג במסלול ההשקעה(לטוב או לרע). אגב, ניתן לשנות באופן עצמאי מסלולים לאורך כל תקופת החיסכון. בנק – הכסף ייחסך בהתאם לתוכנית החיסכון שתבחרו, הכסף של הילד שלכם יצבור ריבית ידועה מראש – במקרה של חיסכון בבנק תוכלו להבטיח שהילד יקבל את סכום כספי ההפקדות. יחד עם זאת, הריביות לא כל כך גבוהות ולא מדובר באפיק "להשקעה" של הכסף.  

מתי ניתן למשוך את הכספים?

למעשה את החיסכון ניתן למשוך אך ורק ברגע שילדכם יגיע לגיל 18, עם זאת ישנם מקרים חריגים המפורטים באתר "האוצר שלי" בהם תוכלו למשוך את כספכם. על מנת למשוך את הכספים עליכם לפנות אל אפיק החיסכון בו בחרתם לשמור על החיסכון – בנק או קופת גמל ולחתום על טפסים למשיכת כספים. במועד משיכת כספי החיסכון ינוכה מהסכום מס רווח הון, כמו כן בהנחה וילדיכם מנוהל בקופת גמל להשקעה הוא יוכל לשמור את כספו עד גיל הפנסיה ולקבל את כספי החיסכון כקצבה ללא תשלום מס רווח הון עם ריבית דריבית על הסכום. בגיל 21 יכול הילד למשוך את הכספים ללא אישור/עזרת הורים, כמו כן בגיל 18 יקבל מענק של 500 שקלים על הגיעו לגיל 18. בהנחה ולא משך כסף עד גיל 21 יזכה במענק נוסף של כ-500 שקלים.    

הירשמו לקבלת עדכונים שוטפים:
Ledger - Crypto Beginners Pack
Cryptohopper