כאשר ההתנהלות הכספית בחשבון הבנק שלך כוללת מטבעות זרים, כדאי לך לשקול לפתוח חשבון מט"ח. הבנקים השונים מציעים חשבונות מט"ח אטרקטיביים ללא עמלות – כאשר מופקדים לחשבון שלך דולרים או כשאתה רוכש סחורות מעבר לים, לא תרצה שהבנק ימיר לך את הדולרים לשקלים בכל פעם.
חשבון מט"ח
רואי חשבון רבים ממליצים לפתוח חשבון מט"ח עבור כל מי שמתנהל עם כספים זרים. האופציה הזו נחשבת לאטרקטיבית עבור אנשי עסקים או בעלי חברות שהפעילות העסקית שלהם מתבצעת מעבר לים, כמו רכישת סחורות בחו"ל, תשלומים בכרטיס אשראי או קבלת כספים זרים לחשבון העו"ש הישראלי. ככל שהסכומים גבוהים יותר, כך, מטבע הדברים, עמלות ההמרה תהיינה גבוהות יותר. פתיחת חשבון מט"ח יחסוך לכם, כאמור, את תשלום העמלות האלו והבנק יתייחס אליו כמו אל מטבעות מקומיים. עם זאת, מומלץ לבדוק מספר אפשרויות ולערוך סקר שוק עם כל הבנקים – בנקים הם עדיין עסקים הקיימים למטרת רווח, וכל בנק מציע עמלות אחרות גם בחשבונות מט"ח.
כמו כן, גם במקרים האלו ניתן להתמקח עם הבנק על גובה העמלות. עמדת המיקוח שלכם תהיה גבוהה ומשפיעה יותר ככל שהחשבון שלכם מזרים יותר כספים וככל שאתם ותיקים יותר.
כמה זה עולה והאם מדובר בחשבון שונה?
למעשה, פתיחת חשבון מט"ח אינה עולה שקל. מדובר בחשבון עו"ש לכל דבר המיועד בראש ובראשונה עבור עסקים או חברות, אך לא רק: ישראלים רבים המתכננים טיול ארוך לחו"ל יעדיפו להתנהל עם חשבון מט"ח מאשר להיסחב עם כמות שטרות גדולה.
במקרים בהם תרצו לפתוח חשבון מט"ח בבנק שלכם, הבנק יפתח עבורכם את אותו החשבון, עם אותו המספר. כאשר מדובר בפתיחת חשבון עסקי, ההמלצה הרווחת היא להפריד את החשבון הפרטי והעסקי על מנת לעקוב אחר הפעילות העסקית ולדעת את הרווחיות של העסק – הדבר מאפשר התנהלות נכונה ויעילה יותר.
כאן המקום לציין שגם במקרה של חשבון מט"ח, כאשר תרצו להמיר את המטבעות הזרים לשקל ישראלי, ככל הנראה שתחויבו בעמלות בגובה משתנה.