כל פעילות זרה בחשבון העו"ש הפרטי שלכם תחייב אתכם בעמלות גבוהות יותר מהרגיל. בין אם רכשתם מוצרים או שירותים באמצעות מט"ח או שרכשתם מט"ח – הבנק יחייב אתכם בעמלות לפי המסלול שלכם. האופציה הטובה ביותר עבור מי שמנהל את החשבון הפרטי או העסקי שלו עם מט"ח הוא לפתוח חשבון מט"ח בבנק.
חשבון מט"ח בבנק
למעשה, ככל הנראה כולנו ביצענו עסקת מט"ח אי פעם בחיינו. בין אם הזמנו כיסוי לאייפון מאיביי, רכשנו אפליקצייה בגוגל פליי או קנינו את מסלול יוטיוב פרימיום – מדובר בעסקאות מט"ח לכל דבר: השירותים והמוצרים נעמדים בדולרים והם מומרים לשקלים ישראלים בעת הרכישה, וככל הנראה שהבנק שלכם חייב אתכם בעמלת רכישה במט"ח. למעשה, כאשר מדובר בהזמנות בעלות נמוכה ובתדירות בינונית מעליאקספרס או איביי, אין הכרח לפתוח חשבון מט"ח – העמלות שאתם משלמים במקרים האלו הן נמוכות, כיוון שמדובר בסכומים יחסית נמוכים. חשבון מט"ח בבנק יתאים יותר לכאלו בעלי פעילות עסקית רחבה יותר, כמו חברות ואנשי עסקים אשר רוכשים מוצרים או מט"ח בהיקפים גדולים, ואצלהם עמלות ההמרה עלולים להוות הפסדים כספיים רבים.
איך להתנהל בחו"ל?
כאשר אתם מטיילים בחו"ל ונצרכים לשלם במטבעות זרים, עומדות לפניכן כמה וכמה אפשרויות. האפשרות הראשונה היא, כמו כולם, להמיר בנתב"ג את השקלים הישראלים למטבעות הזרים – דולר, אירו וכדו' – ולהסתובב בחו"ל עם כמות מזומנים בכיס. במידה והמזומנים נגמרים, תמיד אפשר להמיר מטבעות ישראלים נוספים למטבעות המקומיים, בעמלות בגובה משתנה. (אם כי האופציה המשתלמת ביותר תהיה להמיר את המטבעות בישראל). הפיתרון הזה עלול להיות לא נוח לחלק מהאנשים, כאלו המפחדים להסתכן בגניבה או אובדן.
הפיתרון השני, האטרקטיבי יותר כאמור, יהיה לפתוח חשבון ייעודי עבור פעילות מט"ח שוטפת. באופן הזה, תוכלו לרכוש מוצרים ושירותים בחו"ל, לשלם במטבע החוץ (הישראלי) ולא לשלם כלל עמלת המרה. כאן המקום לציין שרוב כרטיסי האשראי הנפוצים יחייבו אתכם באופן מיידי על כל רכישה בכרטיס, אולם ניתן לשנות זאת לחיוב חודשי קבוע.