מנכלי"ת פפר (Pepper)- מיכל קיסוס-הרצוג ניהלה מגעים עם חברת ישראכרט לצורך מעבר אפשרי, ולא הסכימה להתחייב לעוד שנה בבנק. בשל כך היא פוטרה בחרון אף מבנק לאומי, מה שפוגעה ביכולתה לקבל את המשרה של מנכלי"ת ישראכרט משום שעליה להשלים תקופת צינון של תשעה חודשים.
שבוע בלבד חלף מהרגע בו פורסם כי מיכל קיסוס-הרצוג, המנכלי"ת של חברת פפר עומדת לסיים את תפקידה ככל הנראה, עד הרגע בו היא פוטרה מהבנק. לא זאת בלבד שמנכ"ל הבנק- חנן פרידמן פיטר אותה, הוא אף מינה כבר את מחליפה בתפקיד.
הסיבה הנראית לעין מדוע פוטרה קיסוס- הרצוג היא משום שנערך כי מנכלי"ת חברת כרטיסי האשראי ישראכרט- תמר יסעור, מעמידה אותה לתפקיד מנכלי"ת ישראכרט הבאה. הן ידועות כמקורבות בשל עבודתן יחד בעבר, ולכן נראה שיש ליסעור העדפה למועמדותה של קיסוס- הרצוג. אולם, נראה שזה לא יסייע לה כעת משנחסמה יכולתה להתמודד למשרה בשל תקופת הצינון.
תקופת הצינון הינה דרישה של חברת לאומי מקיסוס- הרצוג, שכוללת את הכתוב בהסכם ביניהם לשישה חודשים של הודעה מוקדמת לפני עזיבה, ודרישה נוספת לשלושה חודשי צינון בה לא תועסק בתחום הפיננסי. מכתב הפיטורים שקיבלה דרש את כל התנאים הללו, ומשמעותו היא אי יכולתה להתמודד לתפקיד מנכלי"ת ישראכרט בשל לוח הזמנים שאינו אפשרי לחברה.
הדרישות הנוקשות הובילו למשא ומתן על הסדרי הפרישה בייצוגם של עורכי הדין אריאל שמר שמייצג שת קיסוס- הרצוג ואשר חלק שמייצג את בנק לאומי, אולם הם לא הגיעו להסכמות. נראה מתוך כך שישנה אפשרות סבירה שהדיונים ימשכו ויגיעו לערכאות משפטיות בשלב מסוים בשל חוסר היכולת להגיע להסכמה הדדית בתוך עצמם.
כל זאת מצביע על יחסים עכורים למדי משני צידי המתרס. מכתב הפיטורים שנשלח מדבר על חוסר אמון משמעותי שיש לבנק כלפיה, וחוויה של פגיעה ואובדן האמון שניתן בה. נכתב שם כי "הבנק איבד את האמון כלפייך, ונראה שחוסר האמון הוא הדדי". הם מאשימים אותה בכך שלא התייצבה לשני השימועים שביקשו לקיים, והציבה קשיים רבים לאורך הדרך.
מה גרם לפיטורים של קיסוס
כפי שנכתב להלן, הסתבכות הפרשה היא בשל הפרסום על מועמדותה של קיסוס- הרצוג לתפקיד מנכלי"ת ישראכרט, במקומו של המנכ"ל היוצא רון וקסלר. כאשר מנכ"ל לאומי פרידמן שמע זאת, הוא דרש מקיסוס הרצוג להישאר עוד שנה בתפקידה, וכאשר סירבה פתח נגדה בהליכי שימוע, ופיטורים. כל ההליך כלפי פנים וחוץ היה מהיר ונוקשה, עד שאפילו בהודעה על פיטוריה לא הודה לה על תרומתה לחברה כמקובל, אלא התמקד במחליפה החדש בתפקיד.
הפרסום ב"כלכליסט" ייצר מתח עז בין הצדדים שזעמו אחד על השני והאשימו באופן הדדי על הדלפת המידע. נשלחו מכתבים חריפים מאוד בין שני הצדדים ועורכי דינם, ואף נרמז כי לבנק ישנה סמכות לשלוח את קיסוס- הרצוג לבדיקת פוליגרף כדי לוודא את כנותה, דבר המעיד על חוסר האמון העמוק שנרקם בין שני הצדדים.
בניגוד לדרך בה קרו הפיטורים הללו, אין זה נדיר כל כך שמפורסמים שמות מועמדים לתפקידים בארגונים מתחרים עוד לפני שהם ממונים, ישנם מקרים בעבר בהם זה התרחש ללא קונפליקט משמעותי, והמועמד המשיך לעבוד בעבודתו הקודמת גם לאחר פרסום מועמדותו לציבור. כמובן שזוהי סיטואציה מורכבת ביותר, אך האגרסיביות בה זה נערך הינה נדירה ואף הפיטורים שקרו בעקבותיה.
מנקודת המבט של הבנק, קיסוס- הרצוג מתמודדת על תפקיד בגוף מתחרה, תוך כדי היותה חשופה למידע פנימי רגיש של החברה שלהם. מבחינתם ישראכרט הינה גורם מתחרה לכל דבר ועניין, ואין אפשרות לרקוד בשתי החתונות הללו במקביל. לטענתם, הפיטורים אינם תוצאה ישירה של המעבר אלא תוצאה של חוסר ההסכמה סביב הסדר הפרישה בלבד.
נציין גם שבשנה האחרונה עזבו את בנק לאומי שורה ארוכה של בכירים, ביניהם עירית רוט, נועם הויזליך, יפעת אורון ועוד, אליהם מצטרפת עזיבתה של קיסוס- הרצוג, שהינה יוצאת דופן רק בדרך הקשה שבה נערכה. היא יכולה להמשיך הלאה לתפקיד סמנכלי"ת בכירה של חברת אשראי או גוף אחר, תפקידים שאינם דורשים ועדת איתו והינם פשוטים יותר להשמה. לפני שהייתה מנכלי"ת פפר, התפקיד ממנו פוטרה עתה, היא הועסקה בלאומי קארד ובתפקידים בכירים שונים בבנק לאומי.
מה צופן העתיד?
את תפקידה של קיסוס- הרצוג כמנכלי"ת פפר יחליף אורי נתן, ואת מקומות בראשות אגף תשלומים ימלא אייל פרי, תפקיד משמעותי ביותר בבנק שמתפתח יד ביד עם הארנקים הדיגיטליים. פיני ש"ץ יכנס במקומו של פרי לתפקדו הקודם בראשות אגף טכנולוגיה ובנקאות עתיד בחטיבה הבנקאית של הבנק.
בתוך תפקידו בפפר, יש לנתן עבודה רבה ומאתגרת. הבנק שהשקיע מאות מיליוני שקלים בבנק הדיגיטלי, לא מצליח להציג נתונים רשמיים של הצלחה ושינוי בענף, ואף לא הצליח לגייס משקיע זר בעבורו. הבנק הדיגיטלי של פרופסור אמנון שעשוע, שיושק בתחילת שנה הבאה, יהווה אף הוא תחרות לפפר.
לסיכום, קיסוס- הרצוג פוטרה מתפקידה בעקבות מועמדותה למנכלי"ת חברת ישראכרט, חברת אשראי הגדולה ביותר בארץ, שכמחצית מהשוק שייך לה. במקומה בוא אורי נתן בתור המנכ"ל החדש, שיצטרך עבוד קשה מאוד על מנת לשפר ולהצמיח את החברה ולייצר תוצאות משמעותיות ביותר.